R&D en Greenhouse officer (M/V) (Voltijds)

2018 juli – Vacature: R&D en Greenhouse officer (M/V) (Voltijds)

Deroose Plants - Belgium

Deroose plants - Droogte - Evergem / Belgium


Voorstelling bedrijf:

Deroose Plants groeide uit van een familiebedrijf tot een gevestigde waarde binnen de sierplantensector met afdelingen in Europa, de Verenigde Staten en China. We vermeerderen een breed gamma aan tropische kasplanten en distribueren deze over de hele wereld. We werken niet met zaaigoed, maar zijn gespecialiseerd in in-vitro teelt of het klonen en vermeerderen van nieuwe rassen. Dankzij deze jarenlange ervaring behoort Deroose Plants tot de wereldtop op het vlak van vermeerdering via weefselteelt. Sinds 2015 behoort Deroose Plants tot de Siat groep, gevestigd in Zaventem, waardoor we de kracht hebben van een internationale groep. Zo kunnen we een uitgebreid netwerk aanspreken op tal van vlakken.
In het najaar van 2017 gingen we de samenwerking aan met Exotic Plant om verdere groei te stimuleren, een sterkere positie in de markt te creëren en de handen in elkaar te slaan.
  Het in vitro vermeerderingslabo en tevens onderzoekscentrum van de firma is gesitueerd in Sleidinge, waar een team van ongeveer 60 personen actief is. Voor onze serre in Evergem zijn we momenteel op zoek naar een “R&D en greenhouse officer”.

Takenpakket:

 • Als R&D en Greenhouse officer ben je mede verantwoordelijk van een serre en een team van ongeveer 5 personen. Meer bepaald sta je in voor het ontwikkelen van protocollen en procedures voor nieuwe planten, productlijnen en technieken. 
 • Je start testen op voor het verbeteren van bestaande protocollen en test nieuwe substraten/producten uit. 
 • Je zorgt mee voor de watergift en IPM controle, neemt grondstalen,... 
 • Je doet de opvolging en opkweek van de lopende testen en staat in voor de evaluatie van al de inkomende en uitgaande planten. 
 • Tot slot volg je de technische problemen en alarmen in de serre op en ben je bereid om periodiek wachtdienst te doen voor de alarmen. 
 • Als R&D en greenhouse officer werk je onder andere nauw samen met de sales, breeding en R&D afdeling.

Competenties:

 • Je bent in het bezit van een bachelor tuinbouw of gelijkwaardig door ervaring en beschikt over een degelijke kennis en inzicht in plantenteelt. 
 • Je interesse voor de job komt vanuit een echte passie voor planten. 
 • Je bent technisch aangelegd en bent ook administratief en organisatorisch sterk. 
 • Werken in warme omstandigheden is helemaal iets voor jou. 
 • Je bent een kei in het motiveren van mensen. 
 • Tot slot ben je flexibel, hou je van afwisseling en schrikt het nemen van verantwoordelijkheid jou niet af. 

Aanbod & Voordelen:

Wij bieden een voltijdse job optie vast en geven u de kans om uw vaardigheden verder te ontwikkelen in een aangename, collegiale werksfeer. Je ontvangt hiervoor een marktconform loon aangevuld met extra legale voordelen. 

Type job:

Voltijds
Optie vast

Solliciteren: 

Cv mailen naar annsophie.henderick@derooseplants.com Voor meer info over de vacature graag contact opnemen met Caroline de Baere door te bellen naar 09/357.74.47 of te mailen naar  caroline.debaere@derooseplants.com