MARKETING & SALES OFFICER (M/V)

Wie zijn we?

Deroose Plants groeide uit van een familiebedrijf tot een gevestigde waarde binnen de sierplantensector met afdelingen in Europa, de Verenigde Staten en China. We vermeerderen een  breed gamma aan tropische kasplanten en distribueren deze over de hele wereld. We werken niet met zaaigoed, maar zijn gespecialiseerd in in-vitro teelt of het klonen en vermeerderen van nieuwe rassen. Dankzij deze jarenlange ervaring behoort Deroose Plants tot de wereldtop op het vlak van vermeerdering via weefselteelt. Sinds 2015 behoort Deroose Plants tot de Siat groep, gevestigd in Zaventem, waardoor we de kracht hebben van een internationale groep. Zo kunnen we een uitgebreid netwerk aanspreken op tal van vlakken. In het najaar van 2017 gingen we de samenwerking aan met Exotic Plant om verdere groei te stimuleren, een sterkere positie in de markt te creëren en de handen in elkaar te slaan.

Wat moet je doen?

Als marketing officer ben jij de “go-to” persoon voor alles wat marketing betreft. Enerzijds heb je een coördinerende rol voor het aanleveren van alle Point of Sales materiaal (folders, flyers, gadgets,...). Anderzijds neem je actief de rol op als social media specialist. Met jouw vlotte pen en creativiteit zet jij Deroose Plants op de sociale media kaart. Je stelt een marketingplan op, volgt de vooruitgang en het effect van de acties nauwgezet op.

Als internal sales officer kom je terecht in het Europees salesteam en ondersteun je samen met de andere collega op internal sales onze account managers in het day-to-day contact met onze klanten, dit zowel per mail als telefonisch in verschillende talen. Jij houdt de klant steeds op de hoogte van de aankomende zendingen en neemt pro actief contact op met de klanten om eventuele wijzigingen in de planning te counteren en al dan niet aan te vullen met overschotten. Je bent samen met je collega verantwoordelijk voor een uitmuntende administratie.

Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager Commerce and business development.

Wie ben jij?

Je bent klantgericht en hebt voeling voor alles wat betreft marketing. Je hebt reeds een eerste ervaring in sales of marketing en bent klaar om zelfstandig een breder takenpakket op te nemen.

Als dynamische multitasker kan je makkelijk schakelen en je hebt geen schrik om initiatief te nemen.

Je bent in het bezit van een bachelor diploma of gelijkwaardig door ervaring. Je beheerst zowel het Nederlands als het Engels mondeling en schriftelijk. Tot slot kennen de verschillende sociale media kanalen geen geheimen voor jou en kan je vlot werken met diverse digitale toepassingen.

Wat kan je verwachten?

Je komt terecht in een bedrijf actief in verschillende specialismen met een snelle en ambitieuze ontwikkeling. Wij bieden een afwisselende job met goeie doorgroeimogelijkheden in een internationale context. Je krijgt de kans om zelfstandig jouw taken tot een goed einde te brengen in een omgeving waar initiatief nemen geapprecieerd wordt. Naast een on de job training bieden we een marktconforme verloning aan aangevuld met extralegale voordelen en flexibele uren.

Iets voor jou? Laat van je horen!

Stuur jouw cv door naar annsophie.henderick@derooseplants.com (HR Manager) of bel even naar 09/357.74.47. Heb je nog extra vragen, neem gerust contact op met Peter De Ridder (Manager Commerce & business development) per mail (peter.de.ridder@derooseplants.com) of telefoon (0478/77.05.92).