BREEDING OFFICER (M/V)

Wie zijn we?

Deroose Plants groeide uit van een familiebedrijf tot een gevestigde waarde binnen de sierplantensector met afdelingen in Europa, de Verenigde Staten en China. We vermeerderen een  breed gamma aan tropische kasplanten en distribueren deze over de hele wereld. We werken niet met zaaigoed, maar zijn gespecialiseerd in in-vitro teelt of het klonen en vermeerderen van nieuwe rassen. Dankzij deze jarenlange ervaring behoort Deroose Plants tot de wereldtop op het vlak van vermeerdering via weefselteelt. Sinds 2015 behoort Deroose Plants tot de Siat groep, gevestigd in Zaventem, waardoor we de kracht hebben van een internationale groep. Zo kunnen we een uitgebreid netwerk aanspreken op tal van vlakken. In het najaar van 2017 gingen we de samenwerking aan met Exotic Plant om verdere groei te stimuleren, een sterkere positie in de markt te creëren en de handen in elkaar te slaan.

Voor onze serre te Evergem gaan we momenteel op zoek naar een breeding officer om ons intern veredelingsprogramma uit te voeren.

Wat moet je doen?

Als breeding officer ben je verantwoordelijk voor de opvolging en organisatie van de uitvoering van ons intern veredelingsprogramma. Je staat in voor het dagelijkse veredelingswerk en volgt nauwgezet de vooruitgang van de verschillende veredelingen op. Meer specifiek heb je als breeding officer steeds een goed zicht op ons veredelingsmateriaal, de kruisingswerkzaamheden, oogsten van de zaden, ... Je legt verschillende parameters vast tijdens de opkweek en volgt deze van nabij op.

Bovenstaande doe je niet alleen maar in samenwerking met ons veredelingsteam. Je zorgt dan ook voor een goede werkplanning voor dit team.

Als lid van het beoordelingsteam assisteer je bij de evaluatie en eindbeoordeling van rassen.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het administratieve luik van onze veredelingsprogramma’s door zorgvuldig de gegevens in te geven en aan te vullen in onze veredelingssoftware.

Je rapporteert rechtstreeks aan de Manager Assortment Development & Cooperation.

Wie ben jij?

Je bent in het bezit van een bachelor diploma agro- en biotechnologie, biologie of gelijkwaardig door ervaring. Je hebt affiniteit met planten en praktische toepassing van veredeling op serreniveau. Daarnaast ben je van nature uit een nauwkeurig iemand met oog voor kwaliteit en geboren organisator.

Jouw zeer goede kennis Nederlands combineer je met een goede kennis van het Engels. Je hebt ervaring met het gebruik van de meest courante toepassingen van MS Office.

Ervaring met teelttechniek en het bezit van een fytolicentie worden als grote meerwaarde aanzien!

Wat kan je verwachten?

Je komt terecht in een bedrijf actief in verschillende specialismen met een snelle en ambitieuze ontwikkeling. Wij bieden de kans om mee te werken aan ons unieke veredelingsprogramma en dus de start van onze keten.

Naast een on de job training aangevuld met externe opleidingen indien nodig, bieden we een marktconforme verloning aan aangevuld met extralegale voordelen en flexibele uren.

Iets voor jou? Laat van je horen!

Stuur jouw cv door naar annsophie.henderick@derooseplants.com (HR Manager) of bel even naar 09/357.74.47.

Heb je nog extra vragen, neem gerust contact op met Laurent Taerwe (Manager Assortment development & cooperation) per mail (laurent.taerwe@derooseplants.com) of telefoon (0485/77.77.03).